محمود آموزگار که اخيراً با کسب ??? راي، به عنوان نفر اول به هيئت مديره جديد اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران راه يافت و مطابق ماده ?? قانون نظام صنفي هم اکنون رئيس جديد اين اتحاديه است، پس از اعلام نتايج انتخابات در گفتگويي با خبرنگار مهر، درباره برنامههاي هيئت مديره در دوره جديد و همچنين طرح جديد وزارت ارشاد براي خريد ?? نسخه از هر کتاب چاپ اول، توضيحاتي ارائه کرد.
مدير انتشارات «کتاب آمه» ابتدا با اشاره به رقابت جدي دو ليست ائتلاف «همگامان نشر» و پيشکسوتان نشر در اين انتخابات، گفت: ? نفر از اعضاي ليست پيشکوستان با يک برنامه واحد که ارائه کرده بودند و همچنين ? نفر از اعضاي گروه همگامان نشر که آنها هم برنامه واحدي داشتند، بيشترين آرا را کسب کردند و با توجه به اينکه از هر ليست دو نفر و جمعاً چهار نفر، از اعضا هيئت مديره قبلي بودند، قاعدتاً هيئت مديره جديد مشکل زيادي براي ايجاد هماهنگي نخواهد داشت.
آموزگار مشارکت اعضاي اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران را هم در انتخابات امروز بسيار خوب و اميدوارکننده توصيف کرد و افزود: از بين ???? عضو اتحاديه، ??? نفر يعني دقيقاً ?? درصد اعضا در انتخابات شرکت کردند و راي گيري راس ساعت ? بعد از ظهر خاتمه يافت و چون حد نصاب يعني يک سوم اعضا احراز شده بود، زمان رايگيري تمديد نشد و متاسفانه همکاراني که از مناطق مختلف شهر خود را به محل رايگيري رسانده بودند، موفق به راي دادن نشدند. در هر حال بايد از همکاران عزيز به جهت اين حضور خوب در انتخابات صنفي خودشان تشکر کرد و از زحماتي که گروه ها براي گرم کردن تنور انتخابات متحمل شدند قدرداني به عمل آورد.
وي همچنين گفت: اميدوارم با کمک و مشارکت اعضاي صنف، همراهي و توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و حمايت رسانهها بتوانيم به تلاش خودمان در برطرف کردن مشکلات و چالشهاي حوزه نشر ادامه بدهيم.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو، در بيان نظر خود در خصوص طرح جديد معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مورد خريد ?? نسخه از هر کتاب چاپ اول، ضمن اعلام مخالفت با آنچه «سيستم گلخانهاي در حمايت از ناشران» ناميد و بيان اين نکته که «سياست درست آن است که ما از اين سيستم گلخانهاي فاصله بگيريم»، گفت: نبايد به اتکاي خريدهاي دولتي کتاب توليد کنيم، بايد کتاب را توليد کنيم و سعي کنيم در بازار متعارف در جامعه آن را به فروش برسانيم و طبيعتاً وقتي اين اتفاق بيفتد، ما به سمت ارتقا نشر حرفهاي حرکت خواهيم کرد.
آموزگار ادامه داد: اينکه دولت وظيفهاي بر عهده بگيرد که از ناشران کتاب بخرد، به استقلال اقتصادي نشر لطمه وارد ميکند يعني مادامي که دولت پول دارد، ميتواند اين کار را بکند و البته ضابطه قانوني آن هم مهم است که سليقهاي عمل نکند. ولي زماني هم ميرسد که ممکن است دولت پول براي خريد کتاب نداشته باشد مثل وضعيتي که در سال گذشته داشتيم، در چنين شرايطي بديهي است کسب و کار ناشر مختل ميشود که آسيبهاي خودش را دارد. نهاد کتابخانههاي عمومي وظيفه بسيار سنگين دسترسي شهروندان کشور به کتاب را در نقاط مختلف و گاه بسيار دورافتاده کشور بر عهده دارد و به نظرم تصميم درست اين است که نهاد براي تامين نياز مخاطبانش، مبادرت به اين خريدها بکند.
وي همچنين گفت: البته يک نکته بسيار درستي که در اين تصميم وجود دارد، اين است که ?? نسخه از هر کتاب چاپ اول، بدون اِعمال سليقه در مورد کتابها و يا گزينش آنها، خريداري ميشوند و در نمايشگاههايي در استانهاي سراسر کشور در معرض ديد و مطالعه جامعه هدف قرار ميگيرند، يک اتفاق خوب در زمينه تسهيل دسترسي شهروندان به کتاب است و حتي ارشاد ميتواند در مراحل بعدي تشويقهاي ديگري را هم در اين زمينه در نظر بگيرد؛ مثلاً آثار تاليفي را بيشتر از ترجمهاي خريداري کنند.
آموزگار در عين حال به برخي انتقادات به اين طرح هم واکنش نشان داد و گفت: اين استدلال صحيحي نيست که خريد ?? عنوان کتاب چاپ اول، براي کتابسازي ايجاد انگيزه ميکند. چون هزينه توليد ?? نسخه کتاب خيلي بيشتر از مبلغي است که بابت بهاي اين کتابها از سوي ارشاد پرداخت ميشود.
http://mehrnews.com/news/2412144:منبع