در اين نشست که حدود دو ساعت و نيم به طول انجاميد، محمد عظيمي مدير عامل موسسه فرهنگي ايران ضمن تشريح برنامههاي جمهوري اسلامي ايران در اين نمايشگاه به برخي موارد مطرح از سوي حاضران نيز پاسخ داد.
محمد عظيمي در اين نشست با بيان اينکه چکيده تمام کتابهاي حاضر در نمايشگاه فرانکفورت در نشريهاي تهيه شده بود، گفت: علاوه بر اين مهم تعدادي از آثار هم ترجمه شده به زبان انگليسي و عربي در اين نمايشگاه ارائه شد.
مديرعامل موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران با بيان اينکه با رويکرد جديد اتخاذ شده از سوي ايران به بخش خصوصي بها داديم، افزود: بايد تلاش کنيم اين حرکت با کمک خود بخش خصوصي استمرار يابد، اينکه توانستيم اهداف ديگر را هم مورد توجه قرار دهيم مهم است، از جمله آنها معرفي نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران، معرفي فرهنگ هنر و تمدن ايراني اسلامي، معرفي ارزشهاي اسلامي و ايراني، معرفي ادبيات پايداري و دفاع مقدس از مواردي بود که مورد توجه قرار گرفت.
محمود آموزگار دبير اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران از جمله افراد فعال در نمايشگاه فرانکفورت بود که در اين نشست به موارد مهمي اشاره کرد و گفت: موضوع بزرگي که اتفاق افتاد و آن تلنگري بود که امسال براي اولين بار زده شده، مسئله اين است که اگر به قراردادهاي نشر في ما بين ناشران و مولفين نگاه کنيد موضوعي در اين راستا نمييابيد که حقوق کتابي که قرار است در کشوري ديگر عرضه شود متعلق به چه کسي خواهد بود، همه اين موارد مسکوت است، در اين موضوع مهم و براي حضور ايران در بازارهاي بينالمللي از دير زماني است در حال تذکر و تاکيد هستيم چرا که اهميت فراوان دارد، زيرا اقتصاد نشر را متحول ميکند و به کپي رايت سرعت ميبخشد، بر اين اساس کليد اين مهم امسال زده شد.
وي ادامه داد: روز سوم نمايشگاه فرانکفورت به وضوح حضور مجتمع ناشران زير يک چتر در غرفه ايران ديده شد و از تمام طيفها گرد هم آمديم و خارجيها هم بيان ميکردند که براي اولين بار است که ايران با تصوير اينگونه در نمايشگاهي شرکت ميکند.
عليرضا رباني از ديگر فعالان عرصه بينالملل است که خود نيز سال ها در نمايشگاه فرانکفورت حضور داشته و البته داراي تجربيات فراواني است، وي در اين نشست به تاکيد بر اينکه افتتاحيه نمايشگاه فرانکفورت بدون تشريفات اضافي در موعد مقرر برگزار و بدون حاشيه به پايان رسيد، گفت: در غرفههايي که در نمايشگاه فرانکفورت برپا ميشود غرفه ايران از جمله غرفههايي است که به پارچه روي ميز قلمکار و پسته و پوستر و سردر شيک اهميت ميدهد، عربستان، سوريه و ترکيه هم اينگونهاند، به نوعي اين رفتار خاورميانه است، اما سخن من اين است که اگر نمايشگاهي رويکردي خاص دارد بايد با همان رويکرد با آن برخورد کرد. مسئله مهم هدف اصلي است، يعني اگر هدف اصلي يک نمايشگاهي کار تجاري باشد مخاطبي هم که ميآيد براي کار تجارت آمده و اگر شما کاري به جز اين موضوع عرضه کنيد خريداري نخواهد داشت و اثر لازم را ندارد و اگر قرار است فرهنگي جمهوري اسلامي ايران عرضه شود بهتر است در قالب کتاب خوب ارائه شود.
حامد ميرزا بابايي از جمله افراد حاضر در نمايشگاه فرانکفورت بود که ضمن حضور در تنها نشست لاتين غرفه ايران که براي اولينبار برگزار شده بود به حضور ايران در نمايشگاه فرانکفورت اشاره و افزود: بايد بستر لازم فراهم شود اگر اينگونه نشود همين بحث صدور فرهنگي هم صورت نميگيرد.
ميرزابابايي ادامه داد: عمده صدور فرهنگي و صادرات فرهنگي به دنيا صادر شده از سوي افرادي صورت گرفته که مشخصا دغدغه فرهنگي نداشته و به انجام امور بازرگاني ميپرداختهاند، بستر بازرگاني و تجاري کالا را با فرهنگ آن به مقصد رسانده و مقصد کالا را پذيرفته و به تبع آن فرهنگ آن را هم قبول کرده است.
عضو هيات مديره انجمن فرهنگي ناشران بينالملل ايرانيان ادامه داد: اگر دولت دغدغه فرهنگي دارد و اگر ارشاد وظيفهاي دارد زماني به وظيفهاش درست عمل کرده که همه پول را صرف اقتصاد و بازرگاني نشر کند، در حد حضور اما نميدانم با چه اولويتي، با تعدادي افراد که دو زبان بينالمللي ميدانند غرفه بايد اخذ کرده و در آن فعاليت کنند، اگر در اين راستا نگاه درست داشته باشيم ما به دولت همسو هستيم.
تمامي كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه ميباشند و فعاليتهاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است